سبک مدرن

جهان مدرن در مقابل دنیای کهن ، منظر متفاوتی از هستی عرضه می دارد که بر خاسته از باور های عقلی و انسان مداری است. در جهان مدرن ، داوری های ارزشی بر اساس این باورهای جدید تعریف می شود. شروع چنین تفکری از زمانی است که انسان به عنوان محور سنجش تمام ارزش ها مطرح گردید. از زمانی که توجه به ذهن و تفکر عقلی به عنوان مبنای ارزیابی پدیده های جهان مطرح شد ، باور به عقل –که در این دوره جانشین تفکرات ذهنی و روحانی دوران قرون وسطی گردید- انسان را به عنوان نماینده عقل و اندیشه ، محور همه چیز قرار داد. انسان مداری که بعد ها مبنای شکل گیری جامعه مدرن شد ، ریشه در همین جایگزینی دارد.
باید توجه داشت که معماری مدرن به صورت یک مکتب معماری با مبانی نظری مدون و ساختمان های ساخته شده بر اساس اندیشه مدرن از اواخر قرن 19 میلادی شکل گرفت. خاستگاه این معماری در آمریکا شهر شیکاگو و در اروپا شهرهای پاریس ، برلین و وین بود.
ارتباط بین معماری ، معماری داخلی و دکوراسیون داخلی با یکدیگر بحدی زیاد است که تشریح هر یک از آنها در این بخش نمیگنجد، در این بخش سعی داریم تا حدودی با دکوراسیون داخلی مدرن و ویژگی های آن آشنا شویم.

سبک معماری مدرن در دکوراسیون داخلی

 

ابتدا به سراغ کلمه مدرن می رویم تا مفهوم مدرن و مدرنیته برایمان روشن شود و بعد از آن است که می‌توانیم در مورد دکوراسیون مدرن اظهار نظر کرده و معیاری برای سنجش آن بیابیم. با این پیش زمینه که مدرن یکی از انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی است و در این مطلب نیز تمرکز ما بیشتر بر روی دکوراسیون داخلی خواهد بود.

مدرن یک واژه گسترده است که در زمینه دکوراسیون معمولا به یک خانه که با خطوط صاف و منظم، پالت رنگی ساده و موادی مانند استیل و شیشه طراحی شده است گفته می‌شود. در دکوراسیون مدرن حس سادگی در همه المان‌های خانه و محل کار از جمله مبلمان اداری مشاهده می‌شود. صاف، صیقلی، براق و شفاف از جمله ویژگی‌هایی هستند که در سبک مدرن شاهد آن هستیم. یکی از ویژگی‌های مهم در دکوراسیون مدرن، استفاده از اشکال هندسی واضح مانند دایره‌ها و چهارگوش‌ها است. اشکال هندسی گوشه‌دار که نشان‌دهنده سرسخت بودن دنیای مدرن است، و اشکال منحنی هم احساس حرکت و پویایی زندگی مدرن را نمایش می‌دهند. ترکیب این دو با هم تصویری واضح و شفاف از مفهوم مدرنیته را پیش روی شما قرار می‌دهد.

سبک مدرن با نهایت بهره گیری و استفاده از ترفندهایی برای بزرگتر نشان دادن فضاها، برای آپارتمان ها و منازل کوچک بسیار مناسب است. بافت های شاخص، فرم های هندسی جسورانه و نامتقارن، استفاده از رنگهای چشمگیر در کنار رنگ های خنثی و توجه به نور طبیعی از شاخصه های اصلی این سبک است. در صنعت طراحی مبلمان نیز سبک مدرن به عنوان روشی معاصر و پیشگام شناخته می شود. مبلمان مدرن اشکال هندسی ساده دارند و در ساخت آنها از مصالح جذاب همچون چرم، استیل و شیشه استفاده می شود.

Modern-Home-Decorating

تأکید این سبک بر فرم های شسته رفته، الگوهای معاصر، مصالح طبیعی و یک جریان یکپارچه بین فضاهای داخلی و خارجی، ترکیبی از آسایش واقعی و شیک بودن به ارمغان می آورد. ظاهر این سبک بین طبیعت و تصنع یعنی آنچه به صورت طبیعی در دنیا وجود دارد و آنچه ساخته ی دست بشر است پل می زند.

فضاهای داخلی مدرن دارای سبک ارگانیک هستند و زندگی را سخت نمی گیرند و این ویژگی ها در سازه و تزیینات آن ها نیز منعکس شده است. مبلمان و نقشه های طبقه فقط در فرم های مورد نیاز شکل گرفته اند و هیچ گونه جزییات اضافی یا تزیینات غیرضروری ندارند.

سبک مدرن با نهایت بهره گیری و استفاده از ترفندهایی برای بزرگتر نشان دادن فضاها، برای آپارتمان ها و منازل کوچک بسیار مناسب است. بافت های شاخص، فرم های هندسی جسورانه و نامتقارن، استفاده از رنگهای چشمگیر در کنار رنگ های خنثی و توجه به نور طبیعی از شاخصه های اصلی این سبک است. در صنعت طراحی مبلمان نیز سبک مدرن به عنوان روشی معاصر و پیشگام شناخته می شود. مبلمان مدرن اشکال هندسی ساده دارند و در ساخت آنها از مصالح جذاب همچون چرم، استیل و شیشه استفاده می شود.

هندسه های برجسته، منحنی های قدرتمند و نقوش ناآشنا به دکوراسیون مدرن یک جذابیت گرافیکی قوی می دهند. پارچه های سنگین و بافت دار مانند کرباس و کشباف های پشمی به وزن و سنگینی نقش ها و الگو ها می افزایند. نورپردازی سبک مدرن به فضا حال و هوایی نمایشی می دهد. با وجودی که فرم های لوازم روشنایی و لامپ های این دوره خود دارای جذابیت هنری هستند، اما عملکرد همچنان در اولویت است. در این فضا نقوش کاغذ دیواری در هماهنگی با چراغ روشنایی انتخاب شده اند.

رنگ های خنثی و رنگ های روشن در دکوراسیون مدرن

رنگ های گرم و زمینی که بیشتر از چوب های طبیعی بر می خیزند در مرکزیت ترکیب رنگی سبک مدرن قرار دارند. با این وجود می توان سایه هایی از رنگ های غلیظ را به این ترکیب رنگی اضافه نمود. برای اطلاعات بیشتر در مورد رنگ ها به مقاله روانشناسی رنگ برای طراحی داخلی در بخش مقالات مراجعه بفرمایید.

در دکوراسیون مدرن می‌توانید از آثار هنری این سبک هم استفاده کنید که آن را تکمیل می‌کند و به راحتی می‌توانید آن‌ها را از گالری های هنری خریداری کنید. در سبک و دکوراسیون مدرن بیشتر از ترکیب رنگ‌های گرم و زمینی که بیشتر تمایل به رنگ‌های چوب‌های طبیعی دارند استفاده می‌شود و سایه‌هایی با رنگ‌های تیره به این ترکیب‌های رنگی افزوده می‌شود. یک ویژگی که سبک مدرن دارد این است که در ترکیب رنگ‌های این سبک دکوراسیون قوانین زیادی وجود ندارد و می‌توانید هر رنگی را با هم ترکیب کنید و بیشتر رنگ ها با این سبک هماهنگ است. بهترین چیزی که درباره ی رنگ های دوران مدرن می توان گفت این است که آن ها قوانین زیادی ندارند. می خواهید رنگ خرمالویی و آلویی را ترکیب کنید؟ دست به کار شوید. هر رنگی با این سبک هم خوانی دارد.

نور پردازی در دکوراسیون مدرن

در بخش نورپردازی نیز طراحانی که سبک مدرن کار می‌کنند و طراحی‌های آن را بر عهده دارند علاقه زیادی به استفاده از هوشمند سازی و بهره گیری از نورهای غیر مستقیم و مخفی دارند. به طوری که هر گاه به یک دکور مدرن نگاه کنید، هیچ تابنده مستقیمی به چشم نمی‌خورد و نورهای سفید و روشن در آن به وضوح مشخص هستند. در دکوراسیون مدرن لوسترها معمولاً به ندرت در چنین فضا هایی به کار گرفته می‌شوند، مگر در موارد خاص.اغلب نور این محیط ها توسط دستگاه‌های مدرن و هوشمند تأمین می‌گردد و ظاهر آن‌ها نیز یا به صورت مخفی بوده یا شکل و شمایلی متفاوت و عجیب دارند.

02-14

انواع فضاها در دکوراسیون مدرن

پذیرایی با دکوراسیون مدرن:

سالن پذیرایی مهمترین فضای هر خانه است که منعکس کننده سبک زندگی ، سلیقه و روحیات شما می باشد. برای مبلمان اتاق پذیرایی در دکوراسیون مدرن می‌توان از مبل ، کاناپه مدرن و یک میز در جلوی آن‌ها، میز غذاخوری، دیوارهایی با رنگ خنثی، تلویزیون و وسایل دکوری دیگر استفاده کرد. توجه کنید بهتر است برای داشتن اتاق پذیرایی به سبک مدرن، مبل راحتی خریداری کنید؛ چرا که مبلمان کلاسیک و رسمی برای این سبک مناسب نیستند. برای مدرن نشان دادن سالن پذیرایی می‌توانید از چند شمع با رنگ‌های روشن استفاده کنید.

ناهار خوری در دکوراسیون مدرن:

اگر می‌خواهید حس خوبی در خانه مدرن خود داشته و از میل کردن ناهار در کنار دوستان و خانواده خود نهایت لذت را ببرید، استفاده از میز ناهارخوری بزرگ شیشه‌ای با صندلی‌های زیبا در اتاق ناهارخوری با دکوراسیون مدرن می‌تواند گزینه مناسبی باشد. برای تزیین نیز می‌توانید در بالای میز ناهارخوری از چراغ‌های دکوری استفاده کنید و با تعدادی گل و یا گیاه ، طبیعت را به سالن غذا خوری خود منتقل کنید.

آشپزخانه در دکوراسیون مدرن:

آشپزخانه ها در سبک و دکوراسیون مدرن تمایل به نمایش گذاشتن آینده دارند. آشپزخانه‌هایی که با این سبک دکور می شوند با وسایل دکوری ، رنگ های براق و درخشنده با لبه‌های برش خورده به نمایش گذاشته می‌شوند. قوانین سادگی در این سبک شامل این است که کابینت ها دارای درهای ورقه‌ای هستند، صفحات روی کابینت ها ابزار ندارند و از مواد و ابزارهای شلوغ در آن ها استفاده نشده است.

آشپزخانه در دکوراسیون مدرن به این گونه است که باید کابینت‌هایی که درهای ابزارخورده دارند را با کابینت‌هایی که درهای ساده دارند جایگزین کنید ، کفپوش را از پارکت و یا سرامیک برگزینید و همچنین برای دیوارهای بین کابینت‌ها از سرامیک‌هایی با رنگ خنثی استفاده شود.

اتاق خواب در دکوراسیون مدرن:

در اتاق خواب از یک تخت کوتاه استفاده کنید کنار آن دو پاتختی بگذارید و دو آباژور بر روی آن ها قرار دهید. برای تزیین اتاق نیز می‌توانید مجسمه بگذارید و یا روی دیوارها را نقاشی کنید. لوستر نصب کنید ، قالیچه ای مدرن بر روی زمین پهن کنید و آینه را فراموش نکنید. همچنین می‌توانید یک میز آرایشی بگذارید با یک صندلی مدرن که باعث می‌شود اتاق زیبایی بیشتری داشته باشد. در مورد دکوراسیون اتاق خواب مدرن به طور کامل در مطالب قبلی صحبت کرده‌ایم که می‌توانید با مطالعه آن ها به ایده‌های بیشتری برای طراحی دکور یک اتاق خواب مدرن در خانه برسید.

سرویس بهداشتی در سبک مدرن:

رنگ‌های آبی روشن، سبز صدری و بنفش یاسی به انسان آرامش روحی و جسمی می‌دهند. نورپردازی در این مکان باید ملایم باشد و از آینه‌های دیواری استفاده شود. مدرن بودن سرویس بهداشتی فقط استفاده از رنگ‌های سیاه و سفید نمی‌باشد و امروزه از طیف های رنگی گوناگونی برای این مکان استفاده می‌شود.

1آشپزخانه-مدرن-مدل-آشپزخانه-ام-دی-اف-قهوه-ای

سبک مینیمالیست

مینیمال در لغت به معنای حد کم از تعداد و یا شدت است. در معماری رویکرد و سبک مینیمالیستی به معنی استفاده از کمترین عناصر ممکن است. ساختن منزلی با کمترین تنوع در متریال و بافت، استفاده از تعداد کمی از رنگ های اکثرا روشن و نورپردازی محدود به صورت فکر شده بر روی سطوح خاص، فضایی بسیار آرامش بخش و راحت به وجود می آورد. در حقیقت ایده اصلی طراحی مینیمال کم کردن حواشی، و رسیدن سادگی است .این سبک برگرفته از فلسفه (( ذن )) و همچنین معماری شرق دور است.

دکوراسیون مدرن هرچه کمتر وسیله وجود داشته باشد ایده آل ‌تر است. فضای خالی، دیوارها و بین مبلمان بخش‌های فوقانی سقف به اندازه فضاهایی که از وسایل پر شده است با اهمیت هستند. مبلمان در دکوراسیون مدرن باید خطوطی صاف و ساده داشته باشند. پارچه های مبلمان باید به رنگ‌های خنثی باشند مانند سفید ، سیاه ، تنالیته رنگ های خاکستری و چند رنگ دیگر که در مقاله رنگ شناسی به آنها اشاره شده است. پارچه‌هایی که روی مبل کشیده می‌شوند باید از جنس نخ، پشم، کتان و کنف باشد تا طبیعی به نظر بیایند. اجزای دیگری که همراه مبلمان هستند نیز باید ساده باشند و وسایل اضافی نداشته باشند. کوسن‌ها هم باید دارای شکل‌های هندسی ساده باشند. در این سبک در کل همه چیز باید ساده و بدون زرق و برق باشد و حتی اگر می‌خواهید در خانه مدرن قالی نیز داشته باشید بایستی از قالی با شکل‌ها و خطوط ساده استفاده کنید.

این سبک نمودی از دقت و بی آلایشی است و همه چیز در آن به اندازه استفاده می شود. در سبک مینیمالیستی، فضاها بدون زمینه های مجلل و پر زرق و برق بر سادگی تاکید دارند. رنگ های مورد استفاده در این فضاها یا خیلی تیره و یا خیلی روشن و در بعضی از مواقع رنگ های درخشان هستند. استفاده از اشکال هندسی مانند مربع مستطیل و دایره در این سبک متداول است. سطوح وسایل استفاده شده صاف و بدون جزئیات است. شعار سبک مینیمالیستی: ” کمتر غنی تر است “.

به بالای صفحه بردن